Jump to content

Βελτιώστε την ταχύτητα και την κατάταξη του WordPress


MediaHost
 Share

Recommended Posts

  • Administrators

Το WordPress είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου. Με όλο και περισσότερους χρήστες να μοιράζονται τις ιδέες τους στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας CMSes, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας ιστότοπος WordPress που ξεχωρίζει.

βελτίωση της ταχύτητας και της κατάταξης του wordPress

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας που βασίζεται στο WordPress. Η γρήγορη φόρτωση σελίδων βελτιώνει τη συνολική εμπειρία χρήστη, αυξάνει τις προβολές σελίδων του ιστότοπού σας και αυξάνει το SEO Score. Επομένως, η γνώση του τρόπου επιτάχυνσης του WordPress είναι απαραίτητη δεξιότητα για κάθε webmaster.

Χωρίς να κάνετε τις σωστές ενέργειες, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε έναν αργό ιστότοπο. Αυτό θα σας κάνει να χάσετε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, συνδρομητές και πελάτες. Σε αυτό το Tutorial, είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε μερικές χρήσιμες τεχνικές για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress.

Χρησιμοποιήστε γρήγορη και αξιόπιστη φιλοξενία

Ή επιλογή του σωστού Web Hosting μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Θα έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση και επεκτασιμότητα εάν φιλοξενείτε και διατηρείτε τον ιστότοπό σας που βασίζεται στο WordPress σε μια λύση Semi Dedicated Hosting ή σε διακομιστή VPS / VDS αντί για κοινόχρηστη φιλοξενία.

Επιλέξτε ένα θέμα βελτιστοποιημένο για ταχύτητα

Η επιλογή του σωστού θέματος είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας στην ταχύτητα του WordPress. Ορισμένα θέματα προσφέρουν πολλές δυνατότητες, των οποίων οι λειτουργίες αποτελούνται από κώδικα που πρέπει να φορτώνεται κάθε φορά. Αυτό σίγουρα θα αναγκάσει τον διακομιστή να πρέπει να προβάλλει περισσότερο περιεχόμενο ανά σελίδα, πράγμα που επιβραδύνει τελικά τον ιστότοπό σας.

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα ελαφρύ θέμα που έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεστε και τίποτα περισσότερο. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λειτουργικότητα με αξιόπιστα Plugin.

Βελτιστοποίηση εικόνων για βελτιωμένη ταχύτητα φόρτωσης

Οι μη βελτιστοποιημένες εικόνες είναι στην πραγματικότητα ο πιο κοινός παράγοντας για ζητήματα που σχετίζονται με την ταχύτητα. Πριν ανεβάσετε εικόνες απευθείας από τον υπολογιστή σας, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων χωρίς να υπονομεύσετε την ποιότητα.

Υπάρχουν δύο γνωστές μορφές εικόνας – JPEG και PNG. Το PNG είναι μια μορφή ασυμπίεστης εικόνας με υψηλότερη ποιότητα και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου. Το JPEG, από την άλλη πλευρά, είναι μια συμπιεσμένη μορφή εικόνας με χαμηλότερη ποιότητα και μικρότερο μέγεθος αρχείου.

Επιλέξτε μια εικόνα JPEG εάν η εικόνα σας έχει πολλά χρώματα. Η συμπίεση δεν είναι συνήθως αισθητή, και το όφελος μεγέθους και ταχύτητας υπερτερεί κατά πολύ της ελαφράς απώλειας ποιότητας.

Επιλέξτε μια εικόνα PNG εάν χρειάζεστε μια απλή και διαφανή εικόνα.

Βελτιστοποιήστε τη βάση δεδομένων του WordPress για ταχύτητα

Ο τρόπος λειτουργίας της βάσης δεδομένων του WordPress είναι ότι περιέχει αχρησιμοποίητα δεδομένα από απεγκατεστημένες προσθήκες, αναθεωρήσεις meta, πρόχειρα και πίνακες. Αυτό θα επηρεάσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιείτε τακτικά βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων για να διατηρείτε τη βάση δεδομένων σας καθαρή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα τρίτων για να καθαρίσετε τη βάση δεδομένων του WordPress διαγράφοντας όλες τις περιττές πληροφορίες. Αυτό θα αυξήσει δραματικά την απόδοση του ιστότοπού σας.

Μερικά Plugin για Database Optimization :

WP-Optimize
Optimize Database after Deleting Revisions
WP Clean Up Optimizer
WP Cleaner Pro

Απενεργοποίηση Pingbacks και Trackbacks

Τα pingbacks και τα trackback είναι στοιχεία του ιστότοπου WordPress που σας προειδοποιούν όταν κάποιος συνδέεται με μία από τις αναρτήσεις σας. Θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση trackback ή pingback μέσω email κάθε φορά που κάποιο άλλο blog σας αναφέρει. Γενικά, χρησιμοποιείται από spammers για την αποστολή χιλιάδων ψεύτικων trackback και ping από ανεπιθύμητες ιστοσελίδες.

Το WordPress σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για trackback και pingbacks στον ιστότοπό σας WordPress, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή. Από εκεί, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Συζήτηση και καταργήστε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις συνδέσμων από άλλα ιστολόγια (pingbacks και trackbacks)”.

Προηγμένα κόλπα για τη βελτίωση της ταχύτητας και της κατάταξης

Limit Post Revisions: Όταν αποθηκεύετε μια ανάρτηση, δημιουργεί μια αναθεώρηση. Είναι πολύ χρήσιμο εάν πρέπει να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση. Ωστόσο, οι αναρτήσεις με πολλές αναθεωρήσεις θα μειώσουν την απόδοση του ιστότοπού σας, επομένως σας συνιστούμε να περιορίσετε τις αναθεωρήσεις ή να τις καθαρίζετε τακτικά.

Επαγγελματικό Semi-Dedicated Web Hosting - MediaHost.gr

Link to comment
Share on other sites

  • MediaHost changed the title to Βελτιώστε την ταχύτητα και την κατάταξη του WordPress

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...